Whiskey Sour
in Cocktails
De Whiskey Sour is een bekende sour met whiskey die, als je hem goed maakt, de perfecte balans heeft tussen zuur, zoet en sterk.
Ingrediënten
- 45 ml Whisky
- 25 ml citroensap
- 10 ml suikersiroop
- 1 eiwit
- 1 Cocktailkers
- ijsblokjes
Benodigdheden
- Old Fashioned glas
- Maatje/ jigger
- shaker
- rietje
Bereiding
- Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
- Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
- Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 10 ml suikersiroop.
- Voeg het citroensap en het eiwit toe.
- Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
- Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
- Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje op je Whiskey Sour. Garneer deze met een mooi rood cocktailkersje.
Tips
- Gebruik eiwit bij je Whiskey Sour. Dit geeft je sour een romige, zachte smaak.
- Wil je een mooi schuimlaagje op je Whiskey Sour? Dan gebruik je eiwit en shake je twee keer. Eerst een dry shake, waarin je de ingrediënten van de cocktail shaket zonder ijs. Daarna shake je de cocktail nog een keer maar dan met ijs en schenk je de cocktail uit in je glas.
Opgelet: Geen alcohol onder de 16 jaar. Geen sterke drank onder de 18 jaar.