Mojito
in Cocktails
De Mojito is een Cubaanse cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, bruiswater, angosturabitter en munt met veel ijs.
Ingrediënten
- 5 cl witte rum
- 1/2 limoen in partjes
- 3 theelepels rietsuiker
- 3 takjes verse munt
- veel ijs (crushed ice)
- Soda water
- Het is ook erg lekker om eventueel nog wat fruit toe te voegen maar dat is jouw eigen keus
Benodigdheden
- groot (longdrink)glas
- Muddler speciaalgereedschap, ook wel 'bastonete' of 'pilão' genoemd om de citrus te vijzelen
- rietjes
- roerstaafjes
Bereiding
- Doe de rietsuiker in het glas en knijp de helft van de limoen uit in het glas, doe de rest van de limoen in het glas en muddle (stamp) dit goed zodat het sap en de olie uit de limoen vrijkomen.
- Roer de suiker en limoensap goed door elkaar.
- Doe hierna de munt in je glas en muddle dit voorzichtig (je wilt de blaadjes zo heel mogelijk houden, maar wel alle olie eruit krijgen).
- Schenk hierna de rum in het glas en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Vul het glas tot de rand met je geschaafde ijs en soda water.
- Roer dit nogmaals goed door en garneer het drankje met een roerstaafje, twee rietjes, twee blaadjes munt en eventueel een stukje fruit.
Tips
De truc voor een goede mojito is dat alle ingrediënten goed zijn gemengd, dus is het heel belangrijk om tussentijds en zeker aan het einde het geheel goed door te roeren.
Opgepast: Wanneer je te veel munt gebruikt, gaat je mojito er te hard naar smaken en is hij bijna niet te drinken. Denk er dus aan dat munt sterk is en gebruik het met mate.
Opgelet: Geen alcohol onder de 16 jaar. Geen sterke drank onder de 18 jaar.